Lockheed Martin Corporation

Releases

Derco si Aerostar S.A. semnează un acord pentru întreținerea flotei de avioane F-16 a Forțelor Aeriene Române
Acordul prevede furnizarea de instrumente specializate, echipamente și instruire pentru operarea flotei de avioane F-16

BACĂU, România, 17 Noiembrie 2023 – Derco, o companie din grupul Lockheed Martin, a semnat un acord cu Aerostar S.A. pentru repararea trenurilor de aterizare, a roților și a frânelor în vederea asigurării mentenanței flotei de avioane F-16 a Forțelor Aeriene Române, reducând timpii de execuție și îmbunătățind logistica pentru pregătirea misiunii.

Prin utilizarea instrumentelor specializate, echipamentelor, documentației tehnice și instruirii furnizate de Derco, Aerostar va fi dotată cu cunoștințele și competențele necesare pentru a repara cu succes componente F-16.

„Suntem mândri de a fi cea mai recentă unitate din grupul Lockheed Martin care se asociază cu România prin acest nou acord cu Aerostar", a declarat președintele și directorul general al Derco, Todd Morar. „Soluția tehnologică Derco, pe care o împărtășim cu Aerostar, va asigura pregătirea, eficiența și siguranța personalului militar românesc care operează avioanele de luptă F-16."

„Aerostar va asigura activitățile de întreținere și reparații necesare pentru noile flote de aeronave din România și din regiune. Dorim să consolidăm poziția României pe această piață și să ne bazăm pe capacitățile și cunoștințele noastre tehnice", a declarat Grigore Filip, președinte și CEO al Aerostar S.A.

Acordul vine la câteva zile după ce primul Centru European de Instruire pentru F-16 a fost inaugurat la începutul acestei săptămâni la Baza Aeriană Fetești, în sudul României, și se bazează pe cei 26 de ani de cooperare a Lockheed Martin cu România în sprijinul apărării naționale, industriei și a mediului academic.

În calitate de lider mondial în domeniul tehnologiei, Lockheed Martin este decis să sprijine activitatea Ministerului Economiei în vederea consolidării capacităților industriei aerospațiale și de apărare din România și să investească în parteneriate pe termen lung care să sprijine crearea de locuri de muncă înalt calificate și transferul de tehnologie.

Pentru mai multe informații despre Derco, vizitați site-ul nostru: www.dercoaerospace.com.

Pentru mai multe informații despre Aerostar S.A. vizitați site-ul nostru: www.aerostar.ro

Despre Derco, o companie din grupul Lockheed Martin
Înființată în 1979, Derco are sediul în Milwaukee, statul Wisconsin, și este un lider recunoscut în furnizarea de distribuție de piese de schimb pentru aeronave, logistică, reparații de componente și soluții tehnice pentru clienți din întreaga lume. Prin intermediul unor relații solide cu producători de top de echipamente originale (OEM), Derco are unul dintre cele mai mari și mai diversificate stocuri de piese de schimb pentru aeronave din lume. În prezent, Derco este un integrator și un furnizor de soluții logistice complete care sprijină flotele militare și comerciale din 65 de țări.

Despre Lockheed Martin
Cu sediul în Bethesda, statul Maryland, Lockheed Martin Corporation este o companie internațională din industria aerospațială și de securitate, cu aproximativ 116.000 angajați în întreaga lume, specializată în cercetarea, proiectarea, dezvoltarea, producția, integrarea și întreținerea de sisteme, produse și servicii tehnologice avansate.

Despre Aerostar
Înființată în 1953, Aerostar este cea mai importantă companie aerospațială și de apărare din România, specializată în producție, asamblare și integrări, precum și suport logistic integrat pentru o gamă largă de sisteme de apărare și aviație.

For further information: Media Contact: Derco, a Lockheed Martin Company: Nicholle Harlfinger, +1 414-573-9576, nicholle.i.harlfinger@lmco.com and Alexandru Alexe, +40-729-851-969; alexandru.alexe@cook-comm.com Aerostar S.A.: Elena Costache, +40-745-250-071; elena.costache@aerostar.ro