Releases

Lockheed Martin leverer første danske MH-60R helikopter til den amerikanske flåde
PR Newswire
OWEGO, New York, 23. oktober 2015

Helikopteren skal starte testserie før accept fra Flyvevåbnet.

OWEGO, New York, 23. oktober 2015  /PRNewswire/ -- Den amerikanske flåde har accepteret den første MH-60R helikopter til Danmark fra Lockheed Martin (NYSE: LMT) i en ceremoni i dag på Lockheed Martins anlæg i Owego, New York.

Foto - http://photos.prnewswire.com/prnh/20151022/279766

"Vi er glade for at acceptere denne helikopter, som skal til Danmark", sagde kontraadmiral CJ Jaynes, programansvarlig for antiubådskrigsførelse i luften, angrebs- og særlige missionsprogrammer, der overser den amerikanske flådes H-60-programkontor.  "Romeo er den amerikanske flådes primære roterende platform til antiubåds- og antioverfladekrigsførelse i drift, og vi er stolte af at vide, at disse snart vil flyve med det danske Flyvevåben - vores første Seahawks i Europa".

MH-60R, der er fremstillet af Sikorsky Aircraft og udstyret med avancerede missionssystemer og sensorer fra Lockheed Martin, er i drift i dag og udsendes som det primære antiubåds- og antioverfladekrigsførelsessystem af den amerikanske flåde i både åben sø og i kystzoner. I 2012 annoncerede Danmark, at landet ville erhverve i alt ni MH-60R helikoptere i 2018 til at udføre missioner, f.eks. overvågning, søgning og redning, antipiratvirksomheds- og antioverfladekrigsførelse.

"MH-60R-helikoptere indeholder hele pakken af sensorer og systemer, der adresserer dagens øgede trusler", sagde Dan Spoor, Lockheed Martin Vice President for Aviation and Unmanned Systems. "Vi er beærede over at udvide vores internationale partnerskab med Flyvevåbnet og levere disse muligheder og den teknologi, der vil beskytte vores allierede over hele verden".

Før det leveres til Flyvevåbnet, skal disse helikoptere gennem en testserie for at validere de danske konfigurationsændringer. Den første helikopter bliver leveret til Danmark i andet kvartal af 2016, og den fulde flåde vil være leveret i 2018.

Danmark er den anden internationale partner i MH-60R-programmet efter den australske flåde. Til dato har Lockheed Martin leveret i alt 14 af 24 australske helikoptere foran tidsplanen. De resterende 10 helikoptere bliver leveret i 2016.

Yderligere oplysninger kan fås på vores websted: www.lockheedmartin.com/mh60r.

Om Lockheed Martin
Lockheed Marting har hovedkvarter i Bethesda, Maryland og er et globalt sikkerheds-, luft- og rumfartsvirksomhed, der beskæftiger ca. 112.000 personer over hele verden og er specielt optaget af forskning, design, udvikling, produktion, integration og opretholdelse af avancerede teknologiske systemer, produkter og tjenester. Selskabets nettoomsætning i 2014 var på USD 45,6 mia. 

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20141118/159313LOGO